Contact
Ontbijt op Bed voor Moederdag

Ga je een ontbijt op bed verzorgen deze Moederdag? Vergeet dan je microgreens niet! Op een gekookt eitje of bij scrambled eggs, ze misstaan nooit.

 

“Groenten bij het ontbijt?!” denk je misschien, maar dat kan echt heel lekker zijn. Bovendien is het helemaal niet zo vreemd. In heel veel culturen – en dan vooral in warme landen – worden er groenten bij het ontbijt gegeten. In het Midden Oosten, bijvoorbeeld, worden tomaten en komkommer bij het ontbijt geserveerd. Ze bevatten immers veel water. En in de meeste eiergerechten – die voor een eiwitrijk ontbijt zorgen – kunnen natuurlijk ook groenten worden verwerkt. In Azië wordt miso soep ook wel als ontbijt gegeten. Ook daar zitten groenten in.

 

Groenten bij het ontbijt

Microgreens bij het ontbijt

In ons doorgaans koude kikkerlandje zijn we hier natuurlijk niet aan gewend. Maar groenten in je ontbijt verwerken kan heel veel voordelen hebben. Onderzoek wijst uit dat veel mensen niet aan hun ‘five a day’ komen. Five a day? Ja, die goede oude schijf van vijf. Misschien denken we nu anders over goede voeding – het advies lijkt immers elk jaar weer te veranderen – maar in principe is ‘veel groenten eten’ een goede richtlijn! Als je er vroeg op de dag mee begint, dan heb je er dus ook al vroeg een aantal in the pocket.

 

Naast de broodnodige voedingsstoffen, soms ook nutriënten genoemd, krijg je met groenten vezels binnen. Daardoor voel je je sneller en langer vol. Een stevig ontbijt geeft dus een goede basis. Hier heb je de hele dag profijt van. En, ook niet onbelangrijk, verandering van spijs doet eten. Dus, ben je ook klaar met dat eeuwige bakje muesli of havermout? Probeer dan eens wat anders en varieer. Laat je creativiteit er op los en luister vooral naar je lichaam. Wat heeft het eigenlijk nodig? Wat voel je dat het nodig heeft?

 

Hoe gaat het met Roy en Monique?

De nieuwe groeikamer

Maar hoe gaat het inmiddels met Roy en Monique? Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste update en er is veel veranderd! Ten eerste is de groeikamer verplaatst

en heeft een upgrade gekregen. Er is nu meer ruimte en de indeling is verbeterd. Dit levert meer productie op! Daarnaast is er ook een muur zwart geverfd, waardoor de plantjes beter afsteken. Het oog wil ook wat!

 

Op 29 april vond de eerste Hanzemarkt van het jaar weer plaats. Het was een fijne gezellige dag met klanten en collega’s én er werden nieuwe klanten geworven. Al met al weer een top dagje. Mocht je de Hanzemarkt in Deventer nog niet bezocht hebben, het is een echte aanrader. Je kunt er hier meer over lezen en hier vind je een overzicht van wie er – behalve MooyMicrogreens! – allemaal staan. De eerstvolgende markt is 27 mei. Daarnaast zijn Roy & Monique nu ook te vinden op de Streekmarkt in Schalkhaar, bij de Oorsprong wat weer vlakbij “Eten bij Pa & Ma” zit. Een leuke uitbreiding op de markt agenda. En vooral, een goede mogelijkheid voor Mooy Microgreens om actief bij te dragen aan de missie waar het uiteindelijk allemaal om gaat: Deventer en omgeving een stukje gezonder maken! De eerstvolgende editie van de Streekmarkt is op 15 oktober.

 

“Boost your food” , “Boost your health”, and  “Love your mom!” 😉

Terug naar de titel van deze post en het traditionele Moederdag ontbijt op bed. In veel gezinnen is dit een geliefde jaarlijks terugkerende traditie. Eén keer per jaar wordt moeders speciaal in het zonnetje gezet en dat begint al vanaf het ontbijt. Met zorg en liefde wordt er een mooie ‘compositie’ in elkaar gezet om de dag goed te beginnen. Met deze gewoonte – of eigenlijk een soort ritueel – waarderen we de moeders die ons op deze aardbol hebben gezet en zoveel werk hebben verzet om ons te maken tot wie we zijn.

 

Soms is het lastig om je waardering in woorden uit te spreken want, familierelaties zijn gecompliceerd. Maar één ding blijft – gelukkig – een waarheid als een koe: liefde gaat door de maag. Dus, maak je Moederdag ontbijt nog gezonder én mooyer met kiemgroenten. Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

“Boost your food” , “Boost your health”, and  “Love your mom!”

 

PS: Voor wie ons de komende weken op komt zoeken hebben wij een leuke nieuwe gadget, ontworpen door onze grafisch ontwerper Joey Ferdinand van Ferdesign! Nieuwsgierig? Houdt de Facebook en Insta pagina’s in de gaten…

 

Inspiratie voor het Moederdag ontbijt

Microgreen smoothies

https://www.goodnature.com/recipes/microgreen-smoothie

https://themightymicrogreen.com/6-microgreen-smoothie-recipes/

 

Gekookt eitje met microgreens

https://evergreenkitchen.ca/easy-eggs-on-toast/

 

Scrambled eggs with microgreens

https://www.chefatlarge.in/recipes/scrambled-eggs-with-micro-greens-102186/