Contact
Producten

Er zijn veel soorten microgroenten, op dit moment hebben wij 6 soorten, welke wij per 100  gram verkopen. Met name doen onze “mixen” het erg goed.
De Mooy Microgreen Mix hebben wij al vanaf het begin en staat nog steeds met stip op nummer 1. Het is een mix van zonnebloem, broccoli, en 3 soorten radijs, perfect toe te voegen bij elke maaltijd.
Ook de Spicy Mix is erg in trek, voor diegene die iets meer van pit houden! Bij deze mix zijn de 3 radijssoorten gecombineerd met de mosterd microgroente.

Voor alle microgroenten geldt dezelfde bewaartip:

Bewaren doe je in de koelkast 2-7 graden, de eerste 4 dagen heb je het meeste vitaminebehoud, maar bewaren kan zeker tot 7 dagen. Is het te vochtig, dan raden we aan de deksel af en toe open te zetten of een velletje keukenpapier in het bakje te leggen. 

Broccoli

De broccoli is een van de meest gezonde microgroente. Deze microgroente kent een zachte koolachtige smaak, soms wat bittere smaak. De bittere bite komt door de stof sulforafaan, een antioxidant, welke de cellen in ons lichaam helpt de beschermen tegen de schadelijke stoffen van buitenaf.

Deze microgroente wordt vaak gebruikt in smoothies, broccolisoep, als decoratie voor andere soepen, op een broodje, cracker, rijstewafel met bv. een plakje (geiten)kaas, op een gekookt eitje of met een plakje rauwe zalm. Ook heerlijk bij visgerechten, door salades of gewoon zo rauw!!!

Vitamine C
Vitamine E
Vitamine K
Sulforafaan glucosinolaat
Vezels
Koolhydraten

Mosterd

De mosterd heeft een krachtige, pittige mosterdsmaak.

Hiermee geef je een extra smaak aan salades, mosterdsoep, bij de carpaccio of bij rauwe vis. Een broodje oude kaas geef je een heerlijk oud-hollands tintje met de toevoeging van de mosterd microgroente

Vitamine E
Thiamine (B1)
Foliumzuur (B9)
Pyridoxine (B6)
Niacine (B3)
Riboflavine (B2)

Zonnebloem

De zonnebloem heeft een nootachtige smaak en een knapperige structuur. Deze microgroente is net wat groter dan de andere microgroentes. Ze eten lekker weg op een broodje kaas, door de salade, over de pasta/pizza.

Vitamine A
Vitamine B
Foliumzuur B9
Vitamine C
Calcium

China Rose

De China Rose valt onder de radijssoort. Naast de prachtige kleuren, roze steel en helder groene blaadjes, heeft deze microgroente een heerlijk pittige radijssmaak. Prima te combineren in wokgerechten, soto, op een broodje kruidenkaas, gewone kaas, kipfilet, omelet. Met een dotje China Rose maak je ook je vleesgerechten een stuk aantrekkelijker.

Vitamine A
Vitamine B1
Vitamine B2
Vitamine C
ijzer
jodium

Rode Radijs (Red Daikon)

De microgroente Daikon, de groene radijs heeft een pittige radijssmaak. Net als de rode radijs prima te combineren met pastagerechten, door salades, op een broodje, door de wokgerechten etc.

Vitamine C
Foliumzuur (B9)

Groene radijs (Daikon)

De microgroente Groene radijs (Daikon) heeft een pittige radijssmaak. Net als de rode radijs prima te combineren met pastagerechten, door salades, op een broodje, door de wokgerechten etc.

 

Vitamine C
Foliumzuur (B9)